Вторник, 02 Юни 2020

Булевард Витоша - селско стъргало или най-скъпата търговска улица в България

Булевард Витоша стана като селско стъргало. При това скъпо, недомислено и изпълнено некачествено.

Достатъчно е да се разходите и да гледате в краката си за да видите колко лошо е изпълнен ремонта да не забравяме, че е само на няколко години.
Също така избора на настилка изглежда много неподходящ с оглед на многото шахти, канали и други препятствия, около които тя трябва да се положи.
 
Този скъп проект, който ми напомня на гиздав площад на малко градче от комунистическо време, вероятно е дал  възможности на някой държавник да развихри фантазиите си, да задоволи носталгичните си спомени от провинцианото си детство и да напълни джобовете си.
 
Фонтанчето, което внася някакво разнообразие, но не бих нарекъл красиво, а ми се струва и не безопасно за децата и пияните туристи, наложи да се промени движението по околните улички. Преди това по тези улички имаше логика, редуваха се като едната беше отворена в едната посока, а другата на обратно. Става въпрос за ул. „Хан Аспарух“, ул. „Неофит Рилски“, ул. „Парчевич“ и т.н.
 
Тази организация на движението е създадена от както се помня и беше удобна за всички. Поради тази промяна се промени и предимството което водачите трябва да осигуряват движейки се по ул. Цар Асен, което води до възможност за настъпване на инциденти.
 
Долната част на булеварда , след ул. Солунска, стои разкопана с нахвърлян чакъл (!?!?) от няколко години, водели се били дела във връзка с още едно фонтанче което по проект трябвало да е там. Никой от общината не би допуснал в къщи, банята му да седи няколколко години разбита, но когато става въпрос за общото на никой не му пука. Малко ми се вижда нередно в едно изречение да споменавам Виена и София, но едва ли тяхните градоначалници биха позволили подобно нещо. С две думи вместо да стане красиво и удобно стана грозно, скъпо и  непрактично.

Search